Tips til planlægning af indhold på blog, nyhedsbrev og sociale medier

Planlægger du dit indhold på fx blog og sociale medier i forvejen, eller er du mere en “create as you go”-type? I denne video får du mine og Kristines tips til at få lavet mere og bedre indhold ved hjælp af planlægning – uanset om du er til papir og blyant eller avancerede excelark og apps.

Sådan holder jeg styr på mine idéer

Enhver selvstændig kan formentlig nikke genkendende til fænomenet med, at nye idéer af og til opstår i de underligste situationer.

Og hvis du kender det, så kender du med næsten garanti også til de mange tilfælde, hvor man ikke lige får noteret en god idé ned og derfor glemmer den igen.

Derfor går jeg også sjældent nogen steder uden min notesbog. På den måde kan jeg altid lige skrive ned, og hvis ikke jeg har en notesbog med, bruger jeg appen “Noter” i min mobil.  Det smarte ved den er, at jeg kan indtale noter via mikrofonen.

Ind i mellem får jeg så ryddet op og samlet det hele i et dokument, som jeg har liggende på Google Drev, og så er det nemt lige at plukke fra.

Planlæg dit indhold i en notesbog eller et onlinedokument

Sådan planlægger jeg mit indhold

Jeg ved efterhånden af erfaring, at hvis jeg ikke får planlagt og forberedt mig ordenligt, så bliver min indsats også derefter. Derfor bruger jeg lidt forskellige værktøjer til at sikre, at der kommer indhold ud på alle platforme:

1. Bloggen

Det er mit mål at blogge minimum én gang om ugen og gerne mere, men eftersom jeg også bruger tid på at løse opgaver for mine kunder og undervise hos Kursusfabrikken, er det ikke altid realiserbart. Derfor bruger jeg ind i mellem en hel dag på at lave blogindlæg og gøre dem klar, så jeg kan offentliggøre dem løbende.

2. Facebook

Når jeg har udgivet et blogindlæg, går jeg med det samme på Facebook og laver et opslag med link til indlægget. For det meste udgiver jeg det med det samme, men jeg kan også finde på at gøre det klar og planlægge det til senere udgivelse, hvis det passer bedre ind i mit flow.

 

Derudover genbruger jeg også tidligere opslag. Ved hjælp af SmarterQueue (affiliatelink) kan jeg sende tidligere opslag i rotation, så de bliver genbrugt med jævne mellemrum. På den måde får nye følgere også mulighed for at se det indhold, der stadig er relevant.

3. Instagram

Nu, hvor Instagram har givet grønt lys for autoposts, er det blevet MEGET nemmere at planlægge og udgive opslag.

Jeg bruger Planoly (affiliatelink) til at holde styr på min Instagramprofil: Her kan jeg forberede og planlægge opslag, svare på kommentarer og holde øje med mine stats (følgere, likes, kommentarer osv.) fra computeren. Det synes jeg personligt er mere overskueligt end at gøre det fra telefonen.

Jeg håber stadig, det en dag bliver muligt at lave direkte links i Instagram-opslag, men indtil da bruger jeg bit.ly til at lave korte links med.

4. Pinterest

Jeg er endnu ikke blevet helt god til at huske at pinne en masse derovre, men jeg forsøger så vidt muligt at lægge nye blogindlæg op der. Det gør jeg foreløbig manuelt.

 

Alt det her er faktisk lige så tidskrævende, som det lyder, og derfor er det også noget, jeg prioriterer at bruge en dag på hver måned. Ellers ville jeg ganske enkelt aldrig få det gjort!

Hvad med dig? Er du planlægger-typen, eller har du også en blog og et par SoMe-platforme, der ind i mellem står helt stille? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

Anne Billing