Guide til gratis fotoredigering

De 3 eneste (gratis) billedværktøjer, du behøver

Adobe Photoshop er uden tvivl det førende program, men hvorfor betale kassen, når du sandsynligvis kan klare dig med gratis fotoredigering online? For de fleste af os, der ikke er grafikere, er det slet ikke nødvendigt med et så avanceret program.

Til din hjemmeside har du formentlig bare brug for at kunne løse basale opgaver som at resize, beskære og måske korrigere lys og farver i dine billeder.

Måske vil du også gerne kunne tilføje tekst, oprette grafikker og lægge lækre filtre ind over dine billeder, og det kan du heldigvis gøre uden at skulle have en krone op af lommen.

Din eneste investering er den tid, det tager at redigere et billede.

Der findes tonsvis af gratis fotoredigeringsprogrammer, men her får du mine 3 favoritter.

Gratis fotoredigering online: Pixlr.com

Pixlr er et gratis billedredigeringsværktøj, som er super brugervenligt.

Du kan vælge at uploade billeder fra din computer eller hente dem online, og nu kan du nemt ændre størrelsen på dine billeder, beskære dem, lave collager, justere farver, lægge filtre på, tilføje tekst osv.

Du kan bruge pixlr på alle dine platforme og vælge, om du vil arbejde online i din browser, download det til din PC eller mac, eller du kan hente deres app og bruge den på din telefon eller tablet.

Du kan komme rigtig langt med den gratis version af Pixlr, men hvis du vil have fuld adgang til alle værktøjer, koster det ca. 2 USD om måneden at bruge. Min erfaring er dog, at det ikke er nødvendigt, for hvis du har brug for de værktøjer, der koster penge, kan du med fordel vælge at bruge Gimp, som er det næste værktøj på listen.

Link: www.pixlr.com

Billedredigering på din computer: Gimp

Hvor Pixlr udmærker sig ved at være brugervenligt og kan tages med overalt, så kan du godt blive lidt overvældet, første gang du åbner Gimp.

Men heldigvis findes der gode tutorials, især på Youtube, så du er hurtigt i gang, og så er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan fremtrylle.

Ud over fotoredigering kan du også tegne i Gimp og lave flotte illustrationer. Så hvis du har en grafiker i maven og ikke har råd til at investere flere tusinde kroner i fx Photoshop, så skal du helt klart komme i gang med Gimp.

Link: www.gimp.org

Gratis fotoredigering til annoncer og sociale medier: Canva

Canva adskiller sig fra Pixlr og Gimp ved ikke at være et decideret fotoredigeringsværktøj. Til gengæld er det helt fantastisk, når du skal lave billeder til markedsføring, sociale medier, postkort osv., og du kan endda bruge det til at lave flotte Power Point skabeloner, prislister og visitkort.

Hvis du laver infografikker, er Canva også rigtig godt til det.

Der ligger tonsvis af gratis billeder, grafikker, skrifttyper og meget mere i Canva, og du kan selvfølgelig også vælge at uploade dine egne billeder og arbejde med dem.

Link: www.canva.com

 

Del dit foretrukne værktøj til gratis fotoredigering

Hvad bruger du til at redigere billeder i? Del dit tip herunder i kommentarfeltet.