Powerlikes – er det Instagram på EPO?

I dag får du min uforbeholdne mening om et fænomen på Instagram, nemlig de såkaldte powerlikes.

Lige siden Instagrams spæde start har det været populært at købe sig til et boost af følgere og likes. Og for tiden er det begrebet Powerlikes, alle taler om.

 

Hvad er Powerlikes?

Powerlikes er betalte likes, som kommer meget hurtigt efter du har postet et billede på Instagram. Ved at få umiddelbar interaktion på dit billede, har du en større chance for at blive synlig på Instagrams explore-side, og dermed højner du chancen for at nå ud til potentielle nye følgere.

Du kan købe powerlikes via tjenester som eksempelvis Fuelgram, Instagress m.fl., der sikrer at dine Instagramopslag fra den ene dag til den anden kan få hundredevis af likes. Det er udenlandske services, men der dukker også danske op for tiden.

Det særlige ved powerlikes er, at de ikke kommer fra falske profiler. De kommer fra andre (ægte) profiler som din og min.

Jeg forstår godt det er fristende: Hvem vil ikke gerne være populær og synlig og have mange følgere på platformen?

 

Men inden, du indtaster dine kreditkortoplysninger, så lad mig lige komme med en advarsel:

At købe sig til følgere eller likes er som at tisse i bukserne!

Det kan godt være, det varmer her og nu, men det kan ende med at være en iskold nedtur, når din profil i værste fald bliver lukket.

 

 

Når du tilmelder dig sådan en tjeneste, giver du nemlig samtidig udbyderen tilladelse til at måtte bruge din profil til også at like andre brugeres billeder. Smart ikke?

Eller hvordan har du det med, at du nu ikke længere selv har kontrol over, hvilke billeder du liker?

Eller værre endnu: Hvilke profiler, du følger?

 

Det er, hvad det er. Du skal selvfølgelig vælge at se igennem fingre med, at dit feed fremover bærer præg af, at tjenesten uddeler likes og kommentarer til højre og venstre i dit navn.

Men hvad gør du, den dag din profil bliver lukket uden varsel? Det er selvfølgelig ikke nødvendigvis det, der sker, men hvad tror du konsekvensen er ved at bryde brugerbetingelserne, og det bliver opdaget?

Der står nemlig højt og tydeligt i Instagrams betingelser:

Don’t participate in any “like”, “share”, “comment” or “follower” exchange programs.

Kort sagt: At købe Powerlikes svarer til det, man indenfor SEO kalder “Black hat”. Udbyttet kan være stort, men risikoen for at det går galt er større.

I bedste fald risikerer du at blive “shadowbanned”.

Det siger jeg med et lille forbehold: Instagram har nemlig ikke officielt indrømmet, at shadowban er en ting, men ude på det store Internet er der en ret udbredt opfattelse af, at det altså er tilfældet.

Når en konto bliver ramt af shadowban, betyder det, at dine opslag hverken dukker op i søgninger på dit brugernavn eller hashtags. Du risikerer altså at miste både synlighed, engagement og salg i en periode, som kan vare fra dage til måneder..

 

Powerlikes er måske ved første øjekast et sprint med årerne fulde af EPO. Men at opbygge sit brand og sin profil på Instagram (og ethvert andet socialt medie) er og skal behandles som et marathon.

Det er det lange seje træk, som sikrer dig en loyal følgerskare, som med tiden kan gå hen og blive dine kunder. Brug hellere pengene på annoncering, der rammer den rigtige målgruppe.

 

God arbejdslyst!

Anne Billing

 

instagram powerlikes