[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.2.2″][et_pb_row _builder_version=”4.2.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.2.2″ _dynamic_attributes=”background_image” background_image=”@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF9mZWF0dXJlZF9pbWFnZSIsInNldHRpbmdzIjp7fX0=@” parallax=”on” custom_padding=”7vw||7vw||false|false” custom_padding__hover=”|||”][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.2.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.2.2″][et_pb_text _builder_version=”4.2.2″]

Langsom hjemmeside? Det kan være katastrofalt for din business

En langsom hjemmeside skræmmer ikke bare dine kunder væk. Den med fører også dårligere placeringer på Google, og den kan betyde dårligere resultater, når du annoncer på Facebook.

Forestil dig, at du har en butik. Din butik har en fantastisk beliggenhed midt på Strøget, og hver dag går tusindvis af mennesker forbi på gaden. Mennesker, som har brug for lige præcis dit produkt.

De er klar til at købe. De har faktisk allerede taget pengene halvt op af lommen.

Men hov, der er noget galt. De tager fat i dørhåndtaget, men døren binder. Der skal hives og slides i døren, mens den laaaaangsomt åbner sig så meget på klem, at de endelig kan komme ind i varmen.

De fleste ender med at opgive. De går et andet sted hen, og hvad værre er: De fortæller deres venner, at man ikke kan komme ind af din dør, og at de skal gå et andet sted hen.

En langsom hjemmeside kan være katastrofal for din business

Præcis den oplevelse får man på en langsom hjemmeside.

Hvert.
Sekund.
Tæller…

For hvert sekund ekstra, det tager at indlæse din side, mister du potentielle kunder.

Derfor er det supervigtigt at prioritere hastigheden på din hjemmeside. Det kan faktisk måles på bundlinien:

  • 38% af dine kunder forventer, at din hjemmeside er maksimalt 2 sekunder om at åbne
  • Efter 3 sekunder har 40% af dem opgivet og klikker videre til din konkurrent
  • Bare ét sekunds forsinkelse i din sides svartid kan betyde en nedgang af konverteringer* på 7%

Den dårlige nyhed er altså, at du mister både salg og potentielle kunder, når din hjemmeside er lang tid om at loade.

Den gode nyhed er, at der er masser af ting, man kan gøre for at gøre siden hurtigere, alt efter, hvad årsagen er.

Når din hjemmeside er langsom, kan der være rigtig mange grunde til det.

Det kan være en langsom forbindelse på det webhotel, hvor din hjemmeside ligger.
Måske fylder dine billeder for meget (Det er faktisk en af de allerhyppigste årsager til, at din hjemmeside er langsom).
Det kan også være i selve koden, der er ting, som kan forbedres.

 

Der er kun én måde at finde ud af det på, og det er ved at teste hastigheden på din hjemmeside.

Google har et gratis værktøj, som du kan bruge til at teste om din hjemmeside er langsom. Det finder du her.

Ofte vil du opdage, at størrelsen på dine billeder har stor betydning. Derfor bør du altid redigere dine billeder, inden du uploader dem. Til det formål kan du bruge Photoshop eller et af de mange gratis programmer til fotoredigering, der ligger online.

Mange plugins og temaer til din WordPresshjemmeside kan også have betydning for hastigheden. Det vil hastighedstesten også afsløre, og her vil løsningen ofte være at installere et cache-plugin. Hvis du gør det, vil jeg anbefale dig at få en webudvikler til at hjælpe med at opsætte det korrekt.

 

Dit webhotel har betydning for din hjemmesides hastighed

Som det gælder med mange andre ting her i livet, så får vi hvad vi betaler for. Webhosting (altså der, hvor din hjemmeside er placeret) fås i alle prisklasser: Fra 1 euro til flere tusinde kroner om måneden.

Jeg har selv valgt en løsning, som koster lidt mere en discountplanerne. Til gengæld oplevede jeg med det samme, at indlæsningstiden på min hjemmeside blev halveret, da jeg skiftede fra min daværende løsning til Skywalkr, hvor jeg har min hjemmeside i dag.

Og jeg havde endda en god løsning før skiftet. Netop fordi jeg i starten af mit eventyr som selvstændig havde en træls oplevelse med en af de store, men billige udbydere.

Og her tør jeg faktisk godt at lægge hovedet på blokken og anbefale Skywalkr! Jeg har fået en lynhurtig hjemmeside, jeg har endnu ikke oplevet at min side har været nede, og så er der dansk support og knaldgod kundeservice.

De hjalp mig endda med at flytte min hjemmeside og sikre, at det hele var i orden.

Hvis du overvejer at lade Skywalkr stå for hostingen af din hjemmeside, kan du læse mere om dem her: Skywalkr – Lynhurtig WordPress hosting

Jeg skal for god ordens skyld oplyse, at jeg samarbejder med Skywalkr, hvilket betyder, at jeg får affiliatekroner, hvis du bliver kunde hos dem og hilser fra mig.
Jeg lover dog, at jeg udelukkende anbefaler virksomheder, som jeg selv er kunde hos og kan stå 100% inde for er i orden.

 

En hurtigere hjemmeside giver billigere Facebookannoncer

Jeps, den er god nok! Med en hurtig hjemmeside vil du opleve, at folk bliver længere på din hjemmeside, og at dem der klikker på en annonce ikke bare forsvinder igen.

I efteråret 2018 hjalp jeg en kunde, som skulle annoncere for et nyt produkt. Annoncen fik masser af klik, men salget udeblev til stor frustration for både kunden (som ikke solgte noget) og for mig (som jo gerne vil skabe resultater for mine kunder).

Jeg gik i dybden med at analysere hendes trafik og opdagede, at størstedelen af de besøgende fra annoncen klikkede væk igen indenfor de første 10 sekunder! Derfor testede jeg med det samme, om hendes hjemmeside var langsom, og ganske rigtigt: Indlæsningstiden var langt over de acceptable 1-2 sekunder. Og derfor betalte hun for annonceklik, som aldrig nåede længere end til et tomt billede…

Vi fik hastighedsoptimeret siden, og herefter begyndte hun at sælge…


*Konverteringer: Gennemførte salg, henvendelser og tilmeldinger til nyhedsbreve for eksempel

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]